• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Poppenwinkel.com

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Poppenwinkel.com?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Poppenwinkel.com
Je bent hier:

Berlijns ijsbeertje Knut

Het Berlijnse ijsbeertje Knut

Berlijns ijsbeertje Knut

Het verhaal over het Berlijnse beertje Knut is eigenlijk een triest verhaal. Knut was een ijsbeer die op 5 december 2006 geboren is in de Berlijnse dierentuin Zoölogischer Garten Berlin. Op zich is het al vrij uitzonderlijk  dat een ijsbeertje in gevangenschap geboren wordt. Helemaal uitzonderlijk is de geboorte van een ijsbeertweeling. Maar helaas bleef alleen Knut in leven.

Om het nog ontroerender te maken: zijn moeder Tosca verstootte het afhankelijke ijsberenjong vrij direct. Dankzij de goede zorgen van  de dierenverzorger Thomas Dörflein is Knut in leven gebleven. Direct na zijn geboorte kreeg Knut enorm veel media-aandacht. Zoveel, dat hij – zeker binnen Europa – ‘wereldberoemd’ werd.

Vooral toen het diertje in 2007 aan het grote publiek werd getoond, werd hij direct in miljoenen harten gesloten. En natuurlijk werd daar op het gebied van marketing stevig op ingespeeld. Knut betekende dus ook Kassa! Hoe triest was het, toen Knut op 19 maart 2011 overleed aan een virusinfectie. Het dier was al niet zo sterk bij de geboorte. Ook zijn ouders waren niet erg gezond van lijf en leden. Die zwakke basis is Knut fataal geworden. Het arme dier zwom in een staat van epilepsie in het rond en verdronk. Voor velen was dit een enorme slag. Wie kende Knut immers niet?

Na zijn overlijden is het beertje opgezet en werd hij in Berlijn tentoongesteld. Knut is en zal altijd met Berlijn verbonden blijven. In 2013 is de opgezette ijsbeer te zien geweest in Museum Naturalis in Leiden.